in

Vizualni test: pametni ste, če lahko pravilno ocenite število kvadratov v eni minuti.

Vizualno testiranje je odlična vaja, ki spodbuja možgane in jih sili k odzivanju. V zadnjem času se je pojavilo več izzivov za preverjanje umskih sposobnosti. Eden od njih je tisti, ki vam ga bomo zdaj predstavili. To vam bo vzelo le približno minuto. Podrobneje si oglejmo ta novi vizualni test.

Zakaj opraviti pregled oči?

Za določanje IQ se uporabljajo vizualni testi. Ocenjujejo posameznikovo sposobnost razumevanja in asimilacije prejetih informacij ter hitrega iskanja pravilnega odgovora ali idealnega načina ukrepanja v določeni situaciji.

Kako se spopadate s tem izzivom?

V tem izzivu morate ugotoviti natančno število kvadratov na sliki. V tem štiristranskem labirintu so pomešani s pravokotniki, ločenimi s črnimi črtami. Poleg tega so različnih velikosti, nekatere so velike, druge majhne … Da jih boste v določenem času prepoznali, se boste morali kar najbolj osredotočiti. Ena minuta! Toliko časa imate na voljo za rešitev te uganke. Na prvi pogled se zdi, da je test enostaven, vendar je v resnici opravljen v delčku sekunde. Vse je odvisno od vaše koncentracije in možganov.

Potrebujete majhno pomoč za uspeh? Tukaj je nekaj nasvetov. Preden začnete, pojdite v miren prostor, se udobno usedite in si zbistrite glavo. Nato se osredotočite na diagram. Ne pozabite nastaviti časovnika, sicer bi bil test neuporaben, saj je bil prvotni namen preveriti vašo inteligenco s pomočjo vida.

Ste ga našli? Tu je odgovor na vizualni test.

Prešteti vse te kvadratke v eni minuti ni enostavno. Če ste prekoračili časovni rok, ne skrbite. Nekaterim je uspelo, a mnogim tudi ne. Na prvi pogled je naloga videti preprosta, vendar zahteva veliko koncentracije in hitrosti.

Skupno število kvadratov na sliki je 16. Preprosto jih preštejte od zunaj navznoter, seveda pa obstaja več načinov, kako rešiti to uganko.

Ste odgovor našli v manj kot minuti? Imate zelo oster um in vaši možgani so zelo občutljivi!

Ste bili blizu? Še malo vadite svoje sposobnosti opazovanja.

Ste popolnoma propadli? Ne skrbite, pred vami je še nekaj testov.

Vsebina

Vanessa Meister

Napisal Vanessa Meister

Moje ime je Vanessa, stara sem 26 let in sem spletna tekstopiska in vodja vsebine. Strastno se ukvarjam z internetom, e-marketingom, spletnim oblikovanjem, pisanjem besedil, oblikovanjem, spletom.... Dokler je prisotna ustvarjalnost, trženje, izvirnost in nove tehnologije.